תואר ראשון בכלכלה וניהול (B.A)

חשבונאות | מימון | DATA ANALYST

תואר ראשון בכלכלה וניהול

משלב בין ידע תיאורטי וכלים מעשיים, המאפשרים להבין ולנתח את המערכות הכלכליות המורכבות בעולם של היום. תחום הכלכלה משפיע על כל היבט בחיינו, שכן כולנו מקבלים החלטות כלכליות באופן שוטף – בין אם ברמה האישית, המשפחתית או העסקית. הצלחה בתחום דורשת יכולת ניתוח נתונים, קבלת החלטות מושכלת, והבנה מעמיקה של ההתנהגות האנושית.

תואר ראשון בכלכלה וניהול – מגוון מסלולים והתמחויות

בוגרי תואר ראשון בכלכלה וניהול זוכים לתואר ב.א. בכלכלה באחת משלוש ההתמחויות המבוקשות:

  • חשבונאות – מסלול המוביל לקריירה כרואה חשבון מוסמך.
  • מימון – התמחות בניהול פיננסי, השקעות ושוק ההון.
  • Data Analyst – הכשרה בתחום ניתוח נתונים ו-Big Data.
    לצד אלה, נפתח מסלול כללי ללא התמחות, המותאם במיוחד לאנשים עובדים ומאפשר שילוב מיטבי בין לימודים לקריירה קיימת.

תואר ראשון בכלכלה וניהול – אפשרויות תעסוקה מגוונות בסיום התואר

בוגרי תואר ראשון בכלכלה וניהול נהנים ממגוון רחב של תפקידים נחשקים בשוק העבודה. בין התפקידים בהם משתלבים הבוגרים שלנו ניתן למצוא:
כלכלנים, אנליסטים, תקציבאים, מנהלי פרויקטים, מנהלי תיקי השקעות, חשבי שכר, מנהלי תכנון ובקרה, תמחירנים, מנהלי תקשורת שיווקית, מנהלי תיקים פנסיונים, מנהלי משכנתאות, רואי חשבון (לאחר מעבר בחינות מועצת רואי חשבון) ועוד.

 

ראשת החוג

ד"ר שלומית הון-שניר

מרכזת החוג

גב' דוניא אבו אסחאק

04-6423482

שעות קבלה א-ה 10-12:30 מענה טלפוני א-ה 9-10:30

התמחויות בתואר ראשון בכלכלה וניהול

חשבונאות*

ההתמחות בחשבונאות באקדמית עמק יזרעאל מקנה לבוגריה תשתית ידע רחבה בנושאים הפרקטיים שעל סדר היום הכרוכים בניהול פיננסי של גופים עסקיים, הפקה ובקרה של מידע חשבונאי וקבלת החלטות ניהוליות. בין היתר, נחשפים הסטודנטים לדוחות הכספיים במגוון רחב של ארגונים וענפי משק, לאופן התיעוד, ההתייחסות והמשמעות העולה מעסקאות מורכבות, היבטים כלכליים ופיננסיים של השקעות, אמצעי מימון וסוגיות תפעוליות, וכן ההבנה העקרונית של הסיפור המסתתר מאחורי המספרים בכל חברה, ארגון או רשות שקיימת בה חשיבות לניהול תקציבי מוקפד.

*ההתמחות תצוין על גבי ספח נלווה לזכאות לתואר, בגיליון הציונים ובתעודת הבוגר

במסגרת ההתמחות בתואר ראשון בכלכלה וניהול, יילמדו לעומק מגוון רחב של נושאים פרקטיים נוספים בתחום המסים – לרבות מסים על ההכנסה, מיסוי בשוק ההון ומיסוי בין לאומי, דיני חברות, ביקורת ובקרת נאותות ערכים כספיים וכמובן החיבור של כל אלו לכדי תשתית מקצועית לעבודה בדרגים הבכירים של ניהול הכספים.
הלימודים יזכו בפטור מ – 13 מתוך 15 בחינות מועצת רואי החשבון, לצד הכנה ל- 2 הבחינות האחרונות.
משך הלימודים במסלול הינו 3.5 שנים (7 סמסטרים) ואין צורך בשנת השלמה חוץ אקדמית (שנה ד')!
בוגרי ההתמחות בחשבונאות באקדמית עמק יזרעאל השתלבו ומשתלבים במשרדי ראיית חשבון מהגדולים במשק (PWC, Deloitte, E&Y ועוד), בפירמות מובילות בתפקידי מפתח פיננסיים, במשרדים עצמאיים לראיית חשבון וייעוץ כלכלי, בחשבות ובייעוץ פיננסי ובהוראה אקדמית.

מנהל עסקים - מימון*

ההתמחות במימון מכשירה את בוגריה לתפקידים כגון: ניהול פיננסי, תקצוב הארגון, ניתוח מערכות פיננסיות, ייעוץ ומסחר בניירות ערך בחברות ביטוח, בתי השקעות, חברות ייעוץ ועוד. ההתמחות מאפשרת למי שחפץ בכך לגשת למבחני הרשות לניירות ערך לתעודת יועץ השקעות, יועץ פנסיוני ו/או מנהל תיקי ניירות ערך (בוגרינו זוכים לפטור מחלק ממבחנים אלה). כמו כן ההתמחות מכינה את בוגריה לקראת לימודים לתארים מתקדמים. ההתמחות במימון מקנה את הכלים לניהול נכון ויעיל של כספים ברמה של פרט, משפחה, משקיע בשוק ההון, חברה/ארגון ומשק כולו.

*ההתמחות תצוין על גבי ספח נלווה לזכאות לתואר ובגיליון הציונים

במהלך לימודי תואר ראשון בכלכלה וניהול תלמד/י:
לתכנן נכון את הכנסותיך והוצאותיך ולערוך את תקציב משפחתך. תכיר/י את סוגי הפקדונות הבנקאיים וההלוואות ותנתח/י את כדאיותם מבחינתך.
לזהות, להעריך ולתכנן את מקורות המימון ואת תזרימי המזומנים מבחינת עסק פרטי, חברה יצרנית או ארגון ציבורי.
לנתח את הביצועים ולהעריך את הכדאיות של מגוון סוגי ניירות ערך ומכשירים פיננסיים (מניות, אגרות חוב, קרנות סל, אופציות וחוזים עתידיים). בעזרת חדר העסקאות המקצועי הפועל במסגרת החוג תתנסה/י במסחר אמיתי במטבעות חוץ ובניירות ערך בארץ ובחו"ל ובניהול בפועל של קרנות השקעה.
בתום לימודי ההתמחות תוכל/י לעבוד ב:
מחלקות כספים ותקציבים של כל חברה או ארגון.
מחלקות מחקר של בנק ישראל/משרד האוצר, בנקים מסחריים ובתי השקעות.
חברות העוסקות בהשקעות בשוק ההון ובחסכון הפנסיוני (בתי השקעות, חברות ברוקרים).
חברות ביטוח.
חברות העוסקות בניתוח של המערכת הפיננסית (חברות אנליסטים, חברות דירוג) ובחברות המעניקות ייעוץ פיננסי.
חברות אשראי.
כסוחרים עצמאיים בשוק ההון.
ההתמחות במימון מאפשרת למי שחפץ בכך לגשת למבחני רשות ניירות הערך לתואר יועץ השקעות, יועץ פנסיוני ו/או מנהל תיקי ניירות ערך (בוגרים זוכים לפטור מחלק ממבחנים אלה), וגם מכינה את בוגריה לקראת לימודים לתארים אקדמיים מתקדמים.
במסגרת ההתמחות במימון פועל בקמפוס חדר מסחר מקצועי בדומה לחדרי מסחר בבנקים ובחברות ההשקעה המובילות.
בחדר העסקאות ניתן להתעדכן בנתוני הבורסה ולהתנסות בכלי מסחר מתקדמים ובמאגרי מידע פיננסיים עולמיים. באמצעות חדר העסקאות תתנסו במסחר אמיתי ובניהול בפועל של קרנות השקעה, במסחר במטבעות חוץ ובניירות ערך בארץ ובחו"ל.
התנסות זו מהווה נדבך חיוני בהכשרה לפעילות בעולם הפיננסי הגלובאלי.

 

DATA ANALYST*

ההתמחות Data Analyst נותנת מענה לביקוש המגיע מהתעשייה לכלכלנים בעלי יכולת ניהול וניתוח נתוני עתק והפקת מידע כלכלי ועסקי לפתרון אתגרי התעשייה. כיום חברות רבות אוספות מאגרי מידע ונתונים רבים. קיים צורך לבצע ניתוח מושכל למאגרי נתונים אלה. החוג לכלכלה מציע תוכנית יחודית, אשר נבנתה בהתאם למיומנויות הדרושות בשוק העבודה ומורכבת מקורסים עיוניים המרחיבים את הידע המותאם לתחום כלכלת הנתונים, כלכלה דיגיטלית ושיתופית, וכן ידע אנליטי ומיומנויות סטטיסטיות יישומיות הייחודיות לתחום זה. צוותים של דאטה אנליסט עובדים ביחד עם מהנדסים בכל הקשור לתמחור המוצרים הטכנולוגיים, קידום המוצרים ברשת, ניהול תיקי הלקוחות, מעקב ואפיון לקוחות מרוצים ועוד.

*ההתמחות תצוין על גבי ספח נלווה לזכאות לתואר ובגיליון הציונים

התוכנית שמה דגש על התנסות מעשית בעבודה עם מאגרי נתונים ומידע גדולים לאורך כל תקופת הלימודים. בוגרי החוג לתואר ראשון בכלכלה  וניהול בהתמחות Data Analyst מקבלים כלים פרקטיים הכוללים: SQL R, ERP, PYTHON, POWER BI.
תחום זה מהווה מקצוע חדש, בעל ביקוש גבוה בשוק העבודה והתוכנית שמה למטרה להכשיר את הסטודנטים לצרכי השוק, תוך דיאלוג מתמיד עם השטח.
איפה עובדים?
בכל חברת הייטק, החל מסטארט-אפ קטן ועד לחברה גדולה וותיקה, כגון :גוגל ואינטל. חברות נוספות המגייסות אנליסטים כיום הן: מגדל, הראל, חברות פרסום ברשת, גופים ממשלתיים, חברות אשראי ,SQLINK, ועוד.

 

תואר ראשון בכלכלה וניהול עם התמחות מעשית

ניהול ותכנון אסטרטגי יישומי - פרויקט המתמחים

סטודנטים בשנה ג' משתלבים במקצועות כלכלה, מימון וחשבונאות במקומות עבודה פוטנציאלים, תוך הנחיה אקדמית צמודה. בכך זוכים הסטודנטים בחשיפה לעולם העסקים, בשנת ניסיון תעסוקתי, בהכשרה והכנה לשוק התעסוקה, בנקודות זכות אקדמיות ובמכתב המלצה מהמעסיק. חלק מהמשתתפים בפרויקט ממשיכים לעבוד אצל אותם המעסיקים גם בסיום הלימודים לתואר.

חינוך פיננסי לקהילה

סדנא יחודית בה הסטודנטים בשנה ג' בחוג לכלכלה וניהול מעבירים שיעורים בחינוך פיננסי לתלמידי חטיבות ביניים ותיכונים באזור, מקבלים נקודות זכות לתואר ותורמים להגברת המודעות בקרב בני הנוער לחשיבותה של התנהגות אחראית בהיבטים הקשורים בהתנהלות הכלכלית שלהם. המשתתפים בסדנא מהווים את שגרירי החינוך הפיננסי של החוג ותמיד נוצר להם קשר אישי עמוק עם התלמידים ועם הגורמים בבתי הספר המשתתפים בפרויקט.

תואר ראשון בכלכלה וניהול : קורסי הכשרה

הכנה לשוק העבודה

במהלך לימודי התואר בכלכלה וניהול הסטודנטים מקבלים הכשרה לראיונות עבודה והכנה למבחני קבלה לכלכלנים. החוג פועל לפתיחת לימודי תעודה, כגון: ייעוץ השקעות, ייעוץ פנסיוני, ייעוץ משכנתאות וחשבי שכר, בהתאם לביקושים של הסטודנטים בשנה ג'.

שיתוף פעולה עם אוניברסיטת חיפה בלימודים מתקדמים

פרויקט מיוחד בשיתוף עם החוג לניהול משאבי טבע וסביבה באוניברסיטת חיפה מאפשר לסטודנטים בסמינריון בכלכלת אנרגיה, הכרה להמשך התואר השני בניהול משאבי טבע וסביבה.

תוכנית הלימודים

לימודי יסוד
קורסי חובה בכלכלה
לימודי מבוא להתמחויות
לימודי ניהול

לימודי יסוד
קורסי חובה בכלכלה
קורסי חובה בהתמחויות (קורסים יישומיים)

קורסי בחירה בכלכלה
קורסי חובה ובחירה בהתמחויות (קורסים יישומיים)
לימודי ניהול
סמינריונים

שאלות נפוצות : תואר ראשון בכלכלה וניהול

למה ללמוד תואר בכלכלה וניהול ולא במנהל עסקים?

אם תבחרו בתואר ראשון בכלכלה וניהול, החלק של הכלכלה ייתן מענה לחלק המקצועי. החלק של הניהול יפתח בפניכם עולמות חדשים ויאפשר לכם לפרוץ לתחומי עיסוק נוספים. עם תואר בניהול תוכלו להתקדם בתוך ארגון כשכירים או לצאת לדרך עצמאית כיזמים ובעלי עסק. לימודי התמחויות (חשבונאות, מימון, DATA ANALYST) יחזקו את המימד היישומי.

איפה אפשר לעבוד בסיום התואר הראשון בכלכלה וניהול?

אחרי שתסיימו תואר ראשון בכלכלה וניהול תוכלו להציג את עצמכם כבעלי מקצוע – כלכלנים. כיום אין כמעט אף ארגון במשק שלא נזקק לכלכלנים שיכוונו את הפעילות העסקית שלו, והם נדרשים גם בשירות הציבורי – לעבודה במשרד האוצר, במשרדי ממשלה אחרים ובגופים ממשלתיים שונים. מספיקה הצצה חטופה באתרי הדרושים ברשת כדי להבין שמקצוע הכלכלה הוא נקודת זינוק מצוינת לקריירה מצליחה. התואר בכלכלה וניהול הוא תואר איכותי ופרקטי, המאפשר לעבוד במגוון רחב של משרות מתגמלות: כלכלנים, אנאליסטים, תקציבאים, מנהלי פרויקטים, מנהלי תיקי השקעות, חשבי שכר, מנהלי תכנון ובקרה, תקציבאים, מנהלי תקשורת שיווקית, מנהלי תיקים פנסיונים, יועצי משכנתאות, רואי חשבון (עם מעבר בחינות מועצת רואי חשבון) ועוד.

איפה עובדים הבוגרים שלנו לאחר סיום התואר הראשון בכלכלה וניהול?

רשימה חלקית: מלנוקס, רפאל, כלל ביטוח, פסגות, בנקים, קבוצת אדום, חברות הייטק, סטארט אפים, מנורה מבטחים, רשות המסים, חברת החשמל, משרדי ממשלה, קופות חולים, בתי השקעות, צים, ביטוח לאומי, כמרצים במוסדות אקדמים שונים, סלקום, משרדי רואי חשבון הגדולים כגון KPMG ,Ernst and Young ,PWC.

היכן ניתן לעשות סטאז' לאחר סיום התואר הראשון בכלכלה וניהול?

סטאג' (התמחות) נדרש רק עבור אלו שסיימו לימודי כלכלה בהתמחות חשבונאות ונבחנו בבחינות הסופיות של לשכת רואי החשבון. את הסטאג' יש לבצע במשרדי רואי חשבון. לאחר סיום הסטאג' יקבל הבוגר רישיון רואה חשבון ממועצת רואי החשבון. במהלך שנה ג' יוזמנו הסטודנטים למיונים במשרדי רואי החשבון הגדולים.

מה מקנה לי תואר ראשון בכלכלה וניהול?

החוג מכשיר בוגרים לתואר בכלכלה וניהול עם אפשרות להתמחות ב: חשבונאות, מימון ו DATA ANALYST, המקנות לסטודנטים ידע יישומי נרחב בתחום ההתמחות.
הבוגרים יכולים להמשיך ללימודי תעודה כגון: חשבי שכר, יועצי השקעות, יועצים פנסיונים, יועצי משכנתאות, כאשר התואר מעניק להם פטור מחלק משמעותי מהבחינות הרלוונטיות.

למה כדאי לי ללמוד את התואר בכלכלה וניהול דווקא באקדמית עמק יזרעאל?

הרמה האקדמית גבוהה ומוערכת באקדמיה ובשוק העבודה.
על פי סקר בוגרים, כ – 74% מבוגרי החוג משתלבים בשוק העבודה תוך פחות מחצי שנה מאז סיום הלימודים. מרביתם מתקדמים לעמדות גבוהות בתפקידים שונים בשוק.
94% מרוצים עד מאוד מתכנית הלימודים.
75% מאשרים כי הלימודים בחוג לכלכלה תאמו עד מאוד את דרישות התפקיד הראשון בתחום הלימודים.
המרצים: שילוב של אנשי אקדמיה שעוסקים במחקר ומומחים בתחומי ההתמחות בעלי כישורי הוראה גבוהים.
היחס האישי: החוג מספק רשת תמיכה אישית הבנויה ממרצים, יועצות סטודנטים, צוות מנהלי וגורמים שונים בדיקאנט.
בסקר הבוגרים, 95% היו מרוצים עד מרוצים מאוד מיחס סגל החוג האקדמי והמנהלי.

האם יש אפשרות לשלב עבודה עם לימודי כלכלה וניהול?

קיים מסלול המותאם לאנשים עובדים שבו לומדים יום מלא ועוד חצי יום בשעות אחה"צ. משך הלימודים הינו 9 סמסטרים (כולל סמסטר קיץ).
הסוטדנטים הלומדים במסלולים האחרים משתלבים לרוב בעבודה סטודנטיאלית במהלך הלימודים.

מהן האפשרויות ללימודי המשך?

בוגרי החוג יכולים להמשיך וללמוד לתארים מתקדמים בכל מוסד אקדמי בארץ. בוגרים רבים ממשיכים בלימודיהם לקראת תואר שני בכלכלה, מינהל עסקים או מימון. חלקם בוחרים בלימודי תואר שני בתחומים אחרים.

מהו מספר ימי הלימוד השבועי?

במסלול לימודי הבוקר מערכת השעות מורכבת מ – 4 ימי לימוד בממוצע (לא כולל לימודי אנגלית).
במסלול חשבונאות ייתכנו סמסטרים עם 5 ימי לימוד.
במסלול מותאם לעובדים – יום מלא בשבוע וחצי יום בשעות האחה"צ (לא כולל לימודי אנגלית)

 

    רוצה לדבר עם יועץ הלימודים שלנו?

    כל השדות הם שדות חובה

    רוצה להתייעץ טלפונית? 8166*

    אפשר גם בווטסאפ