בחירה בלימודי פסיכולוגיה חינוכית: הדרך להשפיע על דור העתיד
תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית הוא צעד משמעותי עבור אלו המעוניינים לשלב בין הבנתם העמוקה של תהליכים נפשיים ובין אהבתם לעולם החינוך. תחום זה מעניק ידע וכלים להתמודדות עם אתגרים רגשיים, חברתיים ולימודיים בקרב ילדים ונוער, תוך שיתוף פעולה עם צוותי חינוך והורים. התואר פותח דלתות לקריירה מרתקת הכוללת טיפול בילדים ונוער, הדרכת הורים, הערכות ואבחונים פסיכולוגיים, ייעוץ ותמיכה בצוותים חינוכיים בבתי ספר ובגנים, עם דגש על השפעה חיובית וארוכת טווח על חייהם של הדור הבא.
הידע הנרכש במהלך הלימודים מאפשר לטפל בקשיים כגון בעיות רגשיות והתנהגותיות, הפרעות קשב וריכוז, קשיים חברתיים ועוד. בנוסף, הלימודים מתמקדים בפיתוח מיומנויות עבודה מערכתית, הכוללת שיתוף פעולה עם צוותי הוראה, מנהלים והורים, לטובת יצירת סביבה חינוכית תומכת ומקדמת.
בסיום הלימודים, הבוגרים יכולים להירשם בפנקס הפסיכולוגים של משרד הבריאות ולהתקבל לעבודה בשירותים הפסיכולוגים החינוכיים הפרוסים בכל הארץ.
מעבר להיבט המקצועי, מדובר בעשייה מעשירה ובעלת משמעות, המאפשרת לשפר את איכות החיים של תלמידים ומשפחותיהם.
לימודי פסיכולוגיה חינוכית: למה לבחור בתואר זה?
לימודי פסיכולוגיה חינוכית מציעים הזדמנות ייחודית לשלב בין הידע התיאורטי העשיר של הפסיכולוגיה לבין עשייה פרקטית משמעותית בהקשר של מסגרות חינוך. תחום זה מתאים לאנשים השואפים להבין לעומק את התהליכים הרגשיים, החברתיים והלימודיים המשפיעים על ילדים ונוער, ובמקביל להיות גורם משמעותי שתומך ומכוון אותם ואת המבוגרים המשמעותיים שמלווים אותם – ההורים וצוותי החינוך.
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית מציעים מגוון רחב של יתרונות לבחירה מקצועית ומשמעותית.
הבוגרים יכולים להשתלב כפסיכולוגים חינוכיים במסגרת השירות הציבורי – בשירותים פסיכולוגים חינוכיים הפרוסים בכל רחבי הארץ – או לעבוד כפסיכולוג עצמאי בעל רישיון ממשרד הבריאות בקליניקה פרטית המציעה אבחונים, וטיפולים לילדים ובני נוער וכן ליווי והדרכה של הוריהם והצוותים החינוכיים שלהם. בנוסף, ניתן להשתלב כפסיכולוג עצמאי בארגונים או במתן חוות דעת מקצועיות לבתי משפט ולגופים שונים.
יתרון נוסף טמון בתרומה החברתית המשמעותית שהמקצוע מאפשר, עם הזדמנות להשפיע ולהיטיב, בתחומים של התפתחותם הרגשית, החברתית והלימודית של ילדים ובני נוער, וכן על רווחת משפחותיהם. הלימודים מקנים מיומנויות מקצועיות נדרשות, כמו אבחון לקויות למידה והפרעות קשב, בנייה ויישום של תוכניות טיפול והתמודדות עם בעיות רגשיות כמו חרדה ודיכאון, בעיות התנהגותיות, וקשיים חברתיים, שהן קריטיות בעידן המודרני.
מדובר בקריירה דינמית ומתגמלת המציעה ביטחון תעסוקתי, עם ביקוש הולך וגדל לאנשי מקצוע בתחום. מעבר לכך, העבודה בפסיכולוגיה חינוכית מאפשרת לא רק השפעה על יחידים, אלא גם על קהילות שלמות, דרך השתלבות בתהליכי עיצוב מדיניות חינוכית ותכניות לימוד רחבות היקף. כל אלו הופכים את התחום לבחירה אידיאלית עבור אלו המחפשים קריירה משמעותית, מרתקת ומלאת סיפוק.
פסיכולוגיה חינוכית תנאי קבלה: מה נדרש כדי להתחיל את המסע והאם נדרשים לימודי השלמה?
תנאי הקבלה לתואר בפסיכולוגיה חינוכית משקפים את החשיבות הרבה של התחום ואת האחריות המקצועית הכרוכה בו. על מנת להתקבל, נדרשת תעודת בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות, בציון ממוצע גבוה. עבור בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות אין צורך בלימודי השלמה לפסיכולוגיה חינוכית. מועמדים בעלי תואר ראשון בתחומים אחרים נדרשים תחילה להשלים תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות. בנוסף, נדרש ציון במבחן מתאם לבחינת התאמת המועמד ללימודים מתקדמים.
לצד הדרישות האקדמיות, המועמדים מתבקשים להביא שתי המלצות – אחת מאיש אקדמיה שמכיר את המועמד ויכול להעיד על יכולותיו הלימודיות והמחקריות, והשנייה מאיש שטח שיכול להעיד על האיכויות הבין אישיות של המועמד. איש השטח יכול להיות למשל פסיכולוג/עובד סוציאלי/יועץ חינוכי שליווה והדריך את המועמד לאורך ההתנסויות השונות בתואר הראשון (למשל פר"ח) או במהלך עבודה והדרכה במקום טיפולי מסוים.
בנוסף, המועמדים לתואר השני מתבקשים לעבור ריאיון אישי שבו נבדקות יכולותיהם הבין-אישיות, הגישה הטיפולית שלהם, והיכולת להתמודד עם אתגרים מורכבים שעשויים לבוא לידי ביטוי בעבודת הפסיכולוג החינוכי. תנאים אלו נועדו להבטיח כי המועמדים שיתקבלו לתוכנית יהיו מצוידים בכישורים הדרושים לעבודה משמעותית עם ילדים ונוער במסגרות חינוכיות.
פסיכולוגיה חינוכית תואר שני : תוכנית הלימודים
מטרות התוכנית בתואר השני בפסיכולוגיה חינוכית הן לספק לסטודנטים ידע עדכני ומקיף בתחומי הפסיכולוגיה הנדרשים לעבודה כפסיכולוגים חינוכיים בשלושת תחומי הליבה של הפסיכולוגיה החינוכית – פסיכותרפיה (כולל CBT), דיאגנוסטיקה (כולל לקויות למידה והפרעת קשב), ועבודה במערכות החינוך (כולל עבודה בחירום, אבחון והתערבות במערכת, וייעוץ לצוותי חינוך). בנוסף, הקורסים בתוכנית, כוללים הקנייה של ידע בתחום הפסיכופתולוגיה, הפסיכולוגיה ההתפתחותית, והאתיקה המקצועית תוך שימת דגש לרגישות תרבותית.
לבסוף, התוכנית שמה דגש על הקניית שיטות מתקדמות להערכה ומחקר, ושימוש בכלים ייעודיים בתחום הפסיכולוגיה החינוכית.
לצד הלימודים האקדמיים במכללה, התוכנית כוללת התנסות מעשית בעבודה במסגרת השירות הפסיכולוגי-פרקטיקום, המתקיימת תחת הנחייתם של פסיכולוגים חינוכיים בכירים ואנשי סגל מקצועיים. התוכנית עומדת בכל דרישות המועצה להשכלה גבוהה והוועדה המקצועית לפסיכולוגיה חינוכית במשרד הבריאות, ומאפשרת לבוגריה להתחיל בעבודה כפסיכולוגים חינוכיים ולהמשיך ישירות להתמחות ללא צורך בלימודי השלמה. בכך היא נותנת מענה לביקוש הגובר לפסיכולוגים חינוכיים בעלי הכשרה מקצועית גבוהה.
לסיכום, לימודי
תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית הם יותר מסתם מסלול אקדמי – הם הזדמנות ייחודית לשלב בין ידע תיאורטי מתקדם להתנסות מעשית המשפיעה על עיצוב הדור הבא. התחום מציע מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה – הן במערכת הציבורית והן בקליניקות פרטיות, עם דגש על השפעה חברתית ורגשית עמוקה. במהלך הלימודים, הסטודנטים רוכשים כלים מקצועיים להתמודדות עם אתגרים רגשיים, חברתיים ולימודיים, תוך שיתוף פעולה עם מערכות חינוך ומשפחות. עבור אלו המחפשים קריירה המשלבת בין משמעות אישית לפיתוח מקצועי, בתחום בו קיים ביקוש רב, תואר זה מציע מסלול מרתק ומלא בסיפוק אישי ומקצועי.
המכללה האקדמית עמק יזרעאל מציעה מגוון תארים נוספים כמו
תואר ראשון בתקשורת ו
תואר ראשון בכלכלה וניהול. לפרטים נוספים והתרשמות אצלנו באתר.